Innovative Aluminium Systems

logo eurodomica2

ΔΙΠΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΟ 14 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Η Συμμετοχή μας στο 14ο Συνέδριο «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονικές Κατασκευές» επισφραγίστηκε με τη διάκρισή μας στο Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικού Έργου, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο 1 – 3 Νοεμβρίου, υπό την αιγίδα του ΣΕΚΑ. Η διάκριση αφορά την κατασκευή του Εμπορευματικού Σταθμού Θριασίου Πεδίου, η οποία ξεχώρισε ανάμεσα σε μία έκθεση εξαιρετικών έργων από εταιρείες του κλάδου και αρχιτεκτονικά γραφεία.

Εξαιρετικά υπερήφανοι και συγκινημένοι, για τη βράβευση του ιδρυτή μας Φώτη Σκαλαποδά, ο οποίος τιμήθηκε και διακρίθηκε για τη συνδρομή και την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στον κατασκευαστικό κλάδο.

Φέτος, συμπληρώθηκαν 25 Χρόνια Συνεδρίου, που κατά κοινή ομολογία διοργανωτών, εκθετών και επισκεπτών σηματοδότησε μία νέα αρχή, περισσότερη αισιόδοξη για το μέλλον του κλάδου, όπου ο άνθρωπος και το περιβάλλον θα είναι στο επίκεντρο των κατασκευών.

Με πλούσια θεματολογία, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες, παράλληλες εκδηλώσεις, έκθεση εξαιρετικών έργων και βραβεύσεις , το συνέδριο ήταν ένα πολυγεγονός που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

 epainos thriasio

 

Η Συμμετοχή της Eurodomica στη Διεθνή Έκθεση Κατασκευής & Αρχιτεκτονικής Decorex στο Johannesburg

Η Eurodomica συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην Διεθνή Έκθεση Κατασκευών & Αρχιτεκτονικής Decorex. Η Έκθεση πραγματοποιήθηκε στo Johannesburg της Νοτίου Αφρικής και διήρκησε από τις 07 έως τις 11 Αυγούστου 2019.

Η Διεθνής Έκθεση Decorex Joburg μπορεί να υπερηφανεύεται για τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα αρχιτεκτονικής έκθεσης στη Νότιο Αφρική. Η Decorex Joburg έχει καταφέρει να τριπλασιάσει τόσο τον αριθμό των εκθετών όσο και τον διαθέσιμο εκθεσιακό χώρο. Παράλληλα, ο αριθμός των διεθνών εκθετών έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών έχει πενταπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Το περίπτερο της Eurodomica προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και εντυπωσίασε θετικά πλήθος μηχανικών, αρχιτεκτόνων, κατασκευαστών και ιδιωτών. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, η ομάδα της Eurodomica Africa που δραστηριοποιείται στην Νότιο Αφρική εδώ και 8 χρόνια, παρουσίασε και ενημέρωσε τους επισκέπτες για πολλά από τα προϊόντα και τις ολοκληρωμένες λύσεις που προσφέρει.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ενημερωθούν για την ευρεία γκάμα προϊόντων της Eurodomica, η οποία περιλαμβάνει ενεργειακές πόρτες και παράθυρα αλουμινίου, πόρτες εσωτερικού χώρου και premium σειρές για κεντρικές εισόδους, πόρτες ξενοδοχείου, ηλεκτροκίνητες πέργκολες, ρολλά αλουμινίου και πατζούρια, αίθρια, δάπεδα deck, φράχτες κάγκελα και επικαλύψεις κτιρίων με διάφορα υλικά (υαλοπετάσματα, μάρμαρα, honeycomb, composite panels). Σε περίοπτη θέση και για πρώτη φορά σε διεθνή έκθεση της Νοτίου Αφρικής, παρουσιάσαμε τη νέα πρωτοποριακή σειρά κουφωμάτων  με minimalist γραμμές και κρυφούς οδηγούς στο δάπεδο. Η minimal σειρά αποτελεί το κλειδί για μοναδικές αρχιτεκτονικές δημιουργίες. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός τους, δίνει σε κάθε αρχιτέκτονα την απόλυτη ελευθερία για την υλοποίηση καινοτόμων έργων με απαράμιλλο design, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα εξαιρετικά επίπεδα θερμομόνωσης και λειτουργικότητας. Συστήματα Αλουμινίου που προβάλλουν τις λιτές, δυναμικές γραμμές και συνδυάζονται με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, αναδεικνύοντας την αίσθηση ελευθερίας και άνεσης.  

Στο πλαίσιο του εξωστρεφούς προσανατολισμού της, η Eurodomica θα δώσει επίσης το δυναμικό “παρών” σε μια πλειάδα διεθνών εκθέσεων τους προσεχείς μήνες. 

Ο Β' ΚΥΚΛΟΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΞΕΚΙΝΑΕΙ!

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2019 Β' ΚΥΚΛΟΣ

 Σας ενημερώνουμε ότι η έναρξη του Β' κύκλου του Προγράμματος Εξοικονομώ έχει μεταφερθεί για τις 16 Σεπτεμβρίου 2019. 

Στο Εξοικονομώ του 2018 η Eurodomica κατέθεσε με απόλυτη επιτυχία πάνω από 150 αιτήσεις δικαιούχων και υλοποίησε ακόμα περισσότερα έργα αντικατάστασης & ανακαίνισης.

Όσοι επιθυμούν την ένταξή τους στον Νέο Κύκλο Εξοικονομώ και δεν έχουν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Eurodomica στο 210 55 95578 για τον έλεγχο των διακαιολογητικών  και την προετοιμασία των φακέλων τους.

Το πρόγραμμα έναρξης υποβολής φακέλων ανά Περιφέρεια είναι το εξής: 

Περιφέρεια

Έναρξη υποβολής αιτήσεων

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας             

Από 16.09.2019

Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης

Από 19.09.2019

Αττικής, Νοτίου Αιγαίου

Από 23.09.2019

ΝΕΟ ΕΡΓΟ ΟΡΘΟΜΑΡΜΑΡΩΣΗΣ ΜΕ ΣΚΕΛΕΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

orthomarmarosi 3b

ΝΕΟ ΕΡΓΟ ΟΡΘΟΜΑΡΜΑΡΩΣΗΣ ΜΕ ΣΚΕΛΕΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Ένα ακόμη έργο ορθομαρμάρωσης, με σκελετό αλουμινίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Στο έργο χρησιμοποιήθηκε ένα καινοτόμο σύστημα στήριξης το οποίο προσφέρει την πλέον ολοκληρωμένη μέθοδο τοποθέτησης υλικών πρόσοψης, όπως το μάρμαρο με περιμετρική στήριξη πλακών. Η EURODOMICA αναλαμβάνει επενδύσεις κτιρίων προηγμένης τεχνολογίας και προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις υψηλών απαιτήσεων για κάθε ανάγκη  με την αισθητική, την οικονομία και την ταχύτητα τοποθέτησης να έχουν τον πρώτο λόγο.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΟΥ

Διπλοκέλυφη πρόσοψη με διάκενο που προκύπτει μεταξύ τοίχων κι επένδυσης για να αποφεύγεται η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία νερού ή αέρα. Η επένδυση είναι κατασκευή στεγανή, αφού οι αρμοί μεταξύ των πλακών σφραγίζονται με το ίδιο προφίλ στήριξης. Η κατακόρυφη κυκλοφορία του αέρα μπορεί να είναι ελεγχόμενη, βοηθώντας το κτίριο να «αναπνεύσει» και να μονωθεί. Το καλοκαίρι ο κινούμενος αέρας δροσίζει τους  εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου, ενώ το χειμώνα ο στάσιμος αέρας εμποδίζει το κρύο να έρθει σε άμεση επαφή με το κτίριο. Και στις δυο περιπτώσεις, τα ενεργειακά κέρδη είναι σημαντικά.

- Περιμετρική στήριξη κάθε πλάκας επένδυσης. Αποφυγή φαινομένων απολέπισης, θραύσης και πτώσης του υλικού σε βάθος χρόνου.

- Οικονομία υλικού και μείωση κόστους κατασκευής, αφού απαιτείται μικρό πάχος επένδυσης.

- Εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση στο εργοτάξιο. 

- Δυνατότητα βαφής του ορατού τμήματος του προφίλ αλουμινίου μέσα στη σκοτία σε χρώμα RAL ή ανοδίωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 

 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΓΙΑ 2.000 ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Στις άμεσες προτεραιότητες του ΥΠΕΝ είναι η προκήρυξη από τις αρχές του 2019 νέου προγράμματος «εξοικονομώ κατ΄οίκον» για 20.000 ιδιωτικές κατοικίες σε όλη τη χώρα, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ. Η καθυστέρηση της προκύρηξης οφείλεται στην γενικότερη καθυστέρηση ελέγχου των ειδικών περιπτώσεων του τρέχοντος Εξοικονομώ ΙΙ.

Στην παρουσίαση προς τους εκπροσώπους Τύπου, του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, αναφερόμενος στην ενεργειακή εξοικονόμηση στον κτιριακό τομέα ό υπουργός ΠΕΝ Γ. Σταθάκης σημείωσε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα «Εξοικονομώ ΙΙ» για 50.000 νοικοκυριά και τόνισε: «Θα ακολουθήσει και νέα προκήρυξη για τις κατοικίες».

Εν αναμονή του νέου προγράμματος, προετοιμάζουμε τον ηλεκτρονικό σας φάκελο χωρίς χρέωση ώστε να εξασφαλίσουμε την υπαγωγή σας στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον" του ΥΠΕΚΑ, με επιδότηση έως και 70%. 

Καλέστε μας για πληροφορίες ή βοήθεια σχετικά με τη διαδικασία.

Μέσω του προγράμματος θα αναβαθμίσετε την ενεργειακή απόδοση και θα αυξήσετε την αξία του ακινήτου σας, εξοικονομώντας χρήματα & ενέργεια. Η Eurodomica μαζί με τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας, αναλαμβάνουμε την ενημέρωση, καθοδήγηση, και την υποβολή της ηλεκτρονικής σας αίτησης, ώστε να εξασφαλίσετε την έγκρισή σας στο πρόγραμμα με το υψηλότερο δυνατό ποσοστό επιδότησης που δικαιούστε. Αναλαμβάνουμε το σχέδιο αναβάθμισης του ακινήτου σας από την αρχή έως την ολοκλήρωσή του, ως Σύμβουλοι Έργου:

  • Πλήρης ενημέρωσή σας για το Πρόγραμμα
  • Σύνταξη & Κατάθεση Φακέλου - Αίτησης στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Υπουργείου
  • Διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης & καταγραφή παρεμβάσεων σύμφωνα πάντα με τις δικές σας επιθυμίες
  • Κατασκευή αναβαθμίσεων έως την ολοκλήρωση του έργου
  • Διενέργεια δεύτερης ενεργειακής επιθεώρησης